дом Новини Трима огнеборци от  Разград, Лозница и Цар Калоян ще се състезават за националния приз...

  Трима огнеборци от  Разград, Лозница и Цар Калоян ще се състезават за националния приз „Пожарникар на годината“

  1
  ДЯЛ

  Трима служители на РДПБЗН-Разград, победители в областния етап, са номинирани за участие в Националния конкурс „Пожарникар на годината”, информират от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

  Младши експерт Серафим Тролев от Районна служба „ПБЗН”-Лозница е победител в раздела „Пожарогасене и спасителна дейност” в областния етап на конкурса.

  В раздел „Контролна дейност” призът грабна инспектор Кенан Чете, група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”.

  Началникът на участък „ ПБЗН” – Цар Калоян е третият номиниран. Младши експерт Деян Неделчев работи в системата на МВР от 8 години.

  Тримата отличени огнеборци получиха и награда „писмена похвала” от директора на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев. Днес на официална церемония им бяха връчени грамотите в присъствието на колеги от Районните служби в Разград, Лозница и Исперих.

  Ежегодният Национален конкурс „Пожарникар на годината” е организиран и проведен за първи път през 1995 г. Конкурсът не само е постоянна форма за стимулиране на дейността на служителите от органите за пожарна безопасност и спасяване и популяризиране работата на пожарникарите, но морално утвърди присъжданата на победителите в конкурса титла „Пожарникари на годината” като най-високо професионално признание за цялостна работа през изтеклата година.

  Конкурсът се организира и провежда в пет раздела:

  – първият – за държавни служители на ръководни позиции,, работещи едновременно по двете основни направления на дейност – “Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност” и “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”. В него се излъчва комплексен победител.;

  – два раздела за работещите в направление “Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност”, според категорията на служителите;

  – два раздела за служителите, работещи по направление “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”.

  Титлата “Пожарникар на годината” получават класираните от І до ІІІ място в петте раздела. Победителите се награждават със специален приз статуетка „Пожарникар на годината”, с морални и предметни и награди.