дом Новини Карадайъ от рождения ден на ДПС в Разград: „Когато сме обединени –...

  Карадайъ от рождения ден на ДПС в Разград: „Когато сме обединени – заедно можем!“

  1
  ДЯЛ

  С пищно празненство вчера в Разград областното ръководство на ДПС отбеляза 28-годишнината от създаването на Движението. Празникът събра повече от 400 души активисти, членове и симпатизанти на Движението от региона, информираха от местната централа на партията в областния град.

  Почетни гости на тържеството по случай рождения ден бяха Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, д-р Нигяр Джафер-зам.-председател на НС и народните представители д-р Хасан Адемов, Ихсан Хаккъ и Имрен Мехмедова. Присъстваха още областният председател на ДПС Разград Севгин Шукри, областният председател на ДПС Русе Дауд Ибрям, бившите областни председстели на ДПС Разград, общински председатели, общински съветници и кметове.

  „В момента имаме шанса, ние като ДПС да зададем посока и модел за развитието на ДПС, и на либерализма, и на демокрацията.

  България има нужда от силно ДПС, за да бъде силна и България. До българското знаме трябва да се вее знамето и на ДПС. А за да бъдем силни, трябва да бъдем единни и да не да подценяваме ситуациите.”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

  „Когато сме обединени – заедно можем! Но в един момент може би си помислихме, че тя- демокрацията е дошла веднъж завинаги и пак можем да си позволим да сме разединени. Може би точно тази поука трябва да извлечем от 2017 година. 

  „Повече от всякога трябва да сме единни“, апелира председателят на ДПС. 

  “Защото днес са на власт онези, които в центъра на София палят молитвени килимчета по време на петъчна молитва. Днес са на власт хора, които са били нашите майки на границата. Днес са на власт онези, които излизат с призиви „България на три морета”, тоест за прекрояване на границите ни.”

   „Всеки един, който е бил заблуден и излъган, с чиста душа и честно сърце, и осъзнава грешката си, призивът ни е да намери своя път към ДПС.”, допълни Карадайъ.

  След тържественото разрязване на тортата, мероприятието продължи с представление и програма на изпълнители от Театрално-музикалния център Сцена „Назъм Хикмет” – гр.Разград, а специална изненада в по-късните часове на празничната вечер бе появата на Орхан Мурад.