дом Новини Избират девиз на Община Разград чрез онлайн анкета

  Избират девиз на Община Разград чрез онлайн анкета

  0
  ДЯЛ

  Общинската администрация в Разград прави допитване до гражданите за избор на девиз на общината. В сайта на Община Разград е публикувана анкета, в която посетителите могат да гласуват онлайн. 

  В нея е посочен цитат от Васил Левски, за който може да бъде гласувано. Предложението за девиз е направено от инициативен комитет от обществени личности в Разград в състав: Александър Христов, Васил Петров, Виолета Антонова,  Диана Първанова, Иван Димитров, Иван Дойнов, Иво Стоянов, Красимир Харалампиев, Пламен Панчев,  Светлозар Караджов, Теодор Даскалов и Мирослав Минчев.

  В следващата 2018 г. се навършват 145 години от кончината му и 140 години от Освобождението на Разград. В чест на тези годишнини, Инициативен комитет обсъди и прие да предложи за гласуване на Общински съвет и обществеността в Разград за девиз на  Разград цитат от писмото на Апостола до Сливенския революционен комитет от 1872 г.: „…Дързост и постоянство!”

  Членовете на Инициативния комитет считат, че думите на Левски носят съдържание, емоция и смисъл, подходящи за девиз и за достойно послание към бъдещите поколения в нашия град: да почитат миналото на града и да градят бъдещето му с дързост и постоянство, да бъдат достойни граждани, да бранят свободата, да познават и ценят историята, да съхраняват и обогатяват културното наследство. Комитетът аргументира предложението си с това, че изразът е кратък и съдържателен, а фактът, че е символичен завет от Апостола на България, увеличава неговата стойност и въздействие.

              Други предложения за девиз могат да бъдат направени и на kultura@razgrad.bg.