дом Новини Спите ли спокойно, г-н Кабаков ?

  Спите ли спокойно, г-н Кабаков ?

  1
  ДЯЛ

  Спите ли спокойно, г-н Кабаков ?

  Този въпрос ще ви зададе нашата медия след снощния мач „Лудогорец“ срещу отбора с тирето за Купата на България. Вие, г–н Кабаков се подиграхте с труда на цял един отбор, а с отсъжданията си на терена се подиграхте два пъти повече с един град, чиято единствена радост остана футболния му клуб. През всичките 120 минути отсъжданията ви бяха изцяло, без изключения в полза на ГМО-то от Ловеч, позволил да си присвои свещените за хиляди отбор с четирите букви. Ден преди мача пред нашата медия столични колеги заявиха в прав текст, че нисичкият човечец от Микре вече е спазарил титлата, както и Купата на България. Колкото и да не ни вярваше, че футболът у нас е достигнал до такава ниска фаза, след мача се убедихме в правотата на думите на софиянци. Не ни се вярваше, че един новоизлюпен международен съдия може да се включи в такива схеми. Ако и по европейските терени отсъжданията  му са като снощните, още отсега можем да му припомним заглавието на филма „Тя танцуваше само едно лято“.

  И пасажерите от прелитащите над стадиона самолети видяха, че Александър Барт заслужава червен картон. Само не и съдията Георги Кабаков. На няколко пъти си затвори очите при удари с ръце, които нарушения бяха в английското първенство, то отборът с тирето трябваше да завърши поне с девет човека. За сметка на това „Лудогорец“ приключи с десет, след като на Натанаел му бе показан червен картон.

  В момента „Лудогорец“ е най-богатият клуб в България и може да си позволи да кани чужди рефери за напечените си мачове. Не го стори, думите на столичните колеги, че първенството вече е капарирано от човека от Микре, ще се превърнат в реалност.