дом Новини Конкурс за млади фотографи „Разград – уловени мигове“

  Конкурс за млади фотографи „Разград – уловени мигове“

  0
  ДЯЛ

  Талантливи млади фотографи ще имат възможност да покажат красотата на града през обектива на своя фотоапарат. Вече започна и подаването на снимки в конкурса на тема „Разград – уловени мигове“, посветен на Освобождението на града – 28 януари, организиран от ЦПЛР – Център за ученическо техническо и научно творчество и общината.

  В него могат да участват ученици от I до XII клас, които могат да се включат с до 5 броя свои авторски снимки на хартиен носител – формат А4. Те трябва да отговарят на зададената тема във Фотоконкурса и да имат заглавие, да не са участвали в други конкурси и да не са публикувани в интернет.

  Регламентът позволява допълнителни обработки на яркост и контраст на снимката, но не допуска участието на творби с надписи и дати, както и фотоколажи. Творбите трябва да съдържат информация за автора – трите имена, клас и възраст, училище и ръководител, точен адрес и телефон.

  Класирането ще бъде извършено в три възрастови групи: от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас. Крайният срок за приемане фотографиите е до 13 януари в сградата на ЦУТНТ на ул. „Трапезица“ №1. Номинираните от компетентно жури ще бъдат уведомени лично за резултатите от конкурса.

  Най-интересните произведения ще бъдат подредени в изложба посветена на Деня на Разград, която ще бъде открита на 26 януари от 17:30 часа в Общинския културен център.