дом Новини Връчиха наградите за „Спортист на годината“ в Разград

  Връчиха наградите за „Спортист на годината“ в Разград

  0
  ДЯЛ

  10-те най-добри спортисти, най-добрият треньор, най-перспективният млад състезател и най-добрият отбор на Разград за 2017 година бяха официално наградени на тържествена церемония, която се състоя във фоайето пред залата на Общински съвет-Разград, вчера. На събитието присъстваха отличените състезатели, техните треньори, спортни деятели и гости.

  Наградите на най-добрите връчи кметът на Разград д-р Валентин Василев, който още в началото на церемонията връчи плакет на Община Разград на отличената за най-красива лекоатлетка в България – Димана Йорданова. Чаровната състезателка на СКЛА „Лудогорец“ – Разград бе провъзгласена за победителка в онлайн конкурса за дамска красота Miss BGAtletic в края на миналия месец. 19-годишната спортистка получи и още една специална награда от главния редактор на вестник „Екип 7“ Митко Ханчев.

  Класацията на на-добрите спортисти на годината оглави колоездачът на СКК „Спринт“ Мирослав Минчев, който си пожела да участва на следващата олимпиада през 2020 година, на която домакин ще бъде Токио. След него се нарежда състезателят по културизъм на СКК „Гладиатор“ Николай Пенчев, а третата позиция заема бразилският полузащитник на ПФК „Лудогорец 1945“ Марселиньо.

  Награди връчиха още зам.-кметовете Ердинч Хасанов и Галина Георгиева,  председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и председателят на ПК по спорта, младежта и туризма Галин Парашкевов.

  Сред отличените спортисти място заемат още шахматистите на ШК „Абритус“ Ивайло Енчев и Момчил Николов, състезателката по бокс на СКБ „Олимпия“ Пламена Иванова, лекоатлетите на СКЛА „Лудогорец“  Валентин Хаджиев и Деница Асенова, борецът на СКБ „Лютфи Ахмедов“ Ердинч Таукчу и културистката СКК „Гладиатор“ Димитрина Георгиева.

  Наградата за най-добър треньор на годината отиде при наставника по културизъм на СКК „Гладиатор“ Георги Георгиев, а призът за най-добър отбор за поредна година бе връчен на шесткратния шампион на България по футбол „Лудогорец”. Отличието за най-перспективен млад състезател получи възпитаникът на детско-юношеската школа на „Лудогорец” Мартин Петков.

  Украинският защитник на разградския тим Игор Пластун също бе удостоен със специален приз от Митко Ханчев за прослава на името на Разград.

  Специална награда учреди и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която подари картина на Георги Георгиев от СКК „Гладиатор“, отличен като треньор на 2017 година за Разград.

  Сред гостите на награждаването бяха: световният шампион по лека атлетика от 1991 г. Николай Антонов, бившият състезател по лека атлетика Александър Чакъров, световният шампион по борба за ветерани Ремзи Осман, световният шампион по сумо за 1997 г. Музафер Мустан.