дом Новини Изложбата „Военните паметници на област Разград“ бе открита в СУ “Св.св. Кирил...

  Изложбата „Военните паметници на област Разград“ бе открита в СУ “Св.св. Кирил и Методий“-Самуил

  0
  ДЯЛ

  Изложбата „Военните паметници на област Разград“ бе открита днес в СУ “Св.св. Кирил и Методий“-село Самуил, съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

  Експозицията, която вече обиколи всички общински центрове в област Разград, включва 16 табла със снимки на 109-те военни паметници в региона. 
  „Самуил е сред общините в Лудогорието, в които има най-много паметни знаци за героите, паднали във воините и ви призовавам да се грижите за тези паметници, за да остане споменът за поколенията“ – каза на откриването на изложбата главният експерт в Областна администрация и автор на част от снимките Светлин Симеонов. Фотосите на паметниците в Самуилско заемат три табла от изложбата. Към призива се присъедини и председателят на Областния съюз на ветераните от войните Стоян Великов. Той поздрави директора на учебното заведение Орхан Исмаил за това, че е един от авторите на паметника на Цар Самуил в центъра на населеното място, което е патриотична инициатива за пример на учениците.

  Експозицията „Военните паметници на област Разград“ ще остане няколко дни във фоайето на СУ“Св.св. Кирил и Методий“-село Самуил, учениците проявиха интерес към снимките и тъй като част от тях са от съседни населени места с любопитство търсеха снимки на паметниците в селата от общината.