дом Новини Тържество за хората с увреждания от община Кубрат  

  Тържество за хората с увреждания от община Кубрат  

  44
  ДЯЛ

  По случай 3 декември – Международния ден на хората с увреждания, в Кубрат се състоя традиционното тържество, информираха от местната управа. Гости на него бяха Кметът на община Кубрат Алкин Неби, директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов, хора с увреждания от общината, деца, ученици, граждани.

  С поздравително слово към хората с увреждания се обърна председателят на Регионалната организация на СИБ в Разградска област Радослав Няголов. След това той връчи поздравителни адреси на хора и институции, подпомогнали общинската организация на инвалидите в Кубрат.

  На председателя бе подарена и икона на Св. Киприан, който е закрилник и покровител на болните, от семейство Средкови от Гърция. Прочетени бяха и поздравителни адреси от общинския кмет Алкин Неби, председателя на ПК „Наркооп“ – Кубрат Искра Антонова и от управителя на Дневния център за хората с увреждания в града Танжу Фетта.

  Богата концертна програма изнесоха групи и изпълнители към читалището в града, както и вокалният състав към клуба на инвалиди в Кубрат. Тържественият концерт приключи с общо хоро. Накрая всички инвалиди от общината получиха пакети с подаръци.

  От читателя