дом Новини „Общински пазари” отново на дневен ред на извънредна сесия в четвъртък

  „Общински пазари” отново на дневен ред на извънредна сесия в четвъртък

  0
  ДЯЛ

  Общинския съвет в Разград ще заседава извънредно този четвъртък. Под искането за свикване на общинско заседание са се подписали 11 общински съветници.

  Местните парламентаристи повторно ще разискват докладната за даване на разрешение на „Общински пазари“ЕАД-Разград да сключи договор с конкретна банка за предоставяне на дългосрочен инвестиционен кредит за строителство на нова търговско-административна сграда.

  Проектът предвижда бъдещото здание да бъде със застроена площ 1090 кв.м., изградена на мястото на настоящите офиси на „Общински пазари“. 300 кв.м. са предвидени да бъдат за административни и сервизни помещения, а останалите 790 кв.м. за търговски цели, които в бъдеще ще носят приходи на дружеството. Оферти са получени от „Търговска банка Д“ АД и „Уникредит Булбанк“ АД. Кредитът освен за изграждане на нова административна сграда на общинското предприятие ще се използва и за обезпечаване на стар кредит към друга банка.

  Докладната, внесена от Иво Димитров, за одобряване възможността за сключване на договор с „УниКредит Булбанк“ бе поставена на дневен ред на редовната октомврийска сесия на местния парламент, тогава не получи подкрепата на част от общинските съветници.