дом Новини Граждани от Община Завет с подписка срещу закриването на пожарната

  Граждани от Община Завет с подписка срещу закриването на пожарната

  0
  ДЯЛ

  Представители на Организационен комитет от името на гражданите на община Завет връчиха на Областния управител подписка срещу закриването на Участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в Завет, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

  Атанас Зарков и Сунай Халиибрям обясниха, че прилагат 37 страници с 1048 подписа, но подписката продължава и в момента в хранителните магазини и аптеките в населените места от общината.

  В писмото към подписката са изложени аргументи в подкрепа на необходимостта от запазване на структурата на пожарната. Местните хора смятат, че при закриване на пожарната ще възникне сериозна опасност за живота и здравето на населението в общината, опазването на сградния фонд, на селкостопанската реколта, животните във фермите, горските и ловно стопанство „Воден“, както и оборудването на детски градини, училища и предприятия. Пристигането на пожарен автомобил от съседен регион ще се забави и ефективността му ще е по-ниска – смятат хората от Завет. Според тях това може да донесе големи материални загуби, а понякога дори на човешки живот. Жителите на община Завет имат намерение да преминат към протести и активно гражданско неподчинение, ако пожарната служба в Завет бъде закрита. Според тяхната информация закриването може да се случи още през декември.

  Освен до Областния управител писмото и подписката са адресирани и до Председателя на Народното събрание ва Република България, Министър-председателя и Министъра на вътрешните работи. Г-н Хюсмен пое ангажимент да придвижи документация към следващите инстанции.