дом Новини Община Кубрат обяви национален конкурс за идеен проект за паметник на Хан...

  Община Кубрат обяви национален конкурс за идеен проект за паметник на Хан Кубрат

  0
  ДЯЛ

  Община Кубрат и инициативен комитет обявиха конкурс за идеен проект за паметник на Хан Кубрат. Основната идея на инициаторите е паметникът да бъде изграден на територията на едноименния град като носител на името на Великия хан. Паметникът ще се намира пред сградата на община Кубрат, западно от централния вход. Към авторите на проекти се поставят изисквания фигуралната композиция да бъде съобразена с идейния проект за благоустрояване на централната градска част; да се запази сега съществуващия пешеходен достъп и намесата в околното пространство да е минимална.

  Желаещите да участват в конкурса трябва да представят пластичен проект на паметника от подходящ материал, ситуационно решение и обяснителна записка на проекта. Конкурсът е национален и в него могат да участват скулптори от цялата страна.

  Срокът за подаване на проектните предложения е 30 март 2018 г. Конкурсът ще бъде зачетен, ако има представени минимум три проекта. Оценяващото жури ще бъде съставено от представител на общината, на Съюза на художниците и Съюза на архитектите.  Авторът или колективът, класиран на първо място, ще сключи договор за реализация с община Кубрат. Определени са и награди за проекта: за  първо място – 1000 лв., за второ място – 500 лв.

  За да участват в конкурса, желаещите трябва да се регистрират като свалят свободно от интернет страницата на проекта http://kubrat.bg/bg/reference/auctions.php – конкурсната документация. Срокът за регистрация е 31 декември 2017 г. За допълнителна информация е посочен тел: 0848/7 20 20.