дом Новини Стартира VI национален журналистически конкурс за ученици „Григор Попов“

  Стартира VI национален журналистически конкурс за ученици „Григор Попов“

  0
  ДЯЛ

  В навечерието на 1-ви ноември – Деня на народните будители започна набирането на творби за участие в националния журналистически конкурс за ученици „Григор Попов“ в Разград. Творческото съревнование, което носи името на видния общественик и разградски журналист се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград.

  Проявата цели популяризиране личността на Григор Попов, провокиране на участниците да наблюдават света около себе си, да пишат по всички теми и проблеми, които ги вълнуват, повишаване интереса на учениците към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност и популяризиране на добрите новини.

  Основната му тема и тази година е „Светът под лупа“ (теми по избор), отделена в три раздела – публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. В него могат да се включат ученици от II-ри до XII-ти клас в три възрастови групи:II – IV клас, V – VIII клас и IX – XII клас. Компетентно жури ще оцени и определи призьорите на първите три места. Ще бъдат връчени и допълнителни награди: голямата награда, специални награди и поощрения.

  Произведенията могат да се предадат лично или да се изпратят, в срок до 20-ти февруари 2018 г., на адрес: гр.Разград, ул. „Трапезица” № 1, ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество или на e-mail: gr.popov@abv.bg.