дом Новини ​Окръжен съд – Разград ще посрещне висши немски магистрати

  ​Окръжен съд – Разград ще посрещне висши немски магистрати

  1
  ДЯЛ

  Окръжен съд – Разград ще посрещне делегация от Върховния областен съд на Нюрнберг, съобщава пресслужбата на Варненския апелативен съд.

  Посещение на немските магистрати у нас е резултат от партньорството на Апелативен съд гр.Варна и Върховния областен съд в гр.Нюрнберг, чиито ръководства подновиха сътрудничеството между двете съдилища, датиращо от преди 12 години. Делегацията започна своята визита вчера именно от варненската правораздавателна институция. Гостите отново води президентът на съда д-р Кристоф Щрьоц, придружаван от зам.-председателя на институцията Манфред Швердтнер и съдия Байерлайн. Дискусията между ръководствата на Апелативен съд – Варна и Върховния областен съд на Нюрнберг бе посветена на публичните комуникации на двете институции.

  Делегацията ще посети съдилища от апелативния съдебен район и ще се запознаят със спецификата на работата в тях. Висшите магистрати, след визитата си в Окръжен съд – Шумен, в следващите дни ще посетят  и колегите си от Окръжен съд – Разград.

  По време на гостуването, те ще имат възможност да разгледат архитуктурни и исторически забележителности от региона на Североизтока – старата българска столица във Велики Преслав, Мадарския конник, Гробницата в Свещари, древния Абритус, Втората българска столица Плиска, възстановения дворец и Двора на кирилицата.