дом Новини Разградчанинът Нурал Назмиев отново триумфира със злато от Световното в Япония

  Разградчанинът Нурал Назмиев отново триумфира със злато от Световното в Япония

  99
  ДЯЛ

  Този уикенд в Хонджо, Япония се проведе 3-то Световно първенство по Комбат Рестлинг. Тази година страната ни беше представена от четирима състезатели единият, от които е носител на световната титла още от първия шампионат по Комбат Рестлинг през 2015 година, когато домакин на мондиала бе град Варна.

  Безпощадният борец Нурал Назмиев, по-известен с псевдонима „Маджара“ вече е притежател на трета поредна шампионска титла в Световното първенство по Комбат рестлинг. Непреклонен към своите опоненти, възпитаникът на Разградската школа по борба, Нурал Назмиев доказа неуморимия си хъс за победа грабвайки безапелационно златния медал. Неотдавна разградският боец бе отличен като абсолютен европейски шампион в Ливърпул и бе определен зa най-добър спортист на първенството. На снощната битка Маджара защити достойно миналогодишното си постижение, като показа увереност и непримиримо желание за победа. 

  Освен Нурал Назмиев-Маджара с шампионски титли от Световното първенство в Япония ще се завърнат още двама наши файтъри, а един остава с бронзов медал. След много оспорвани срещи, изпълнени с обрати българският национален отбор показа своята класа. Нашите бойци Борис Величков, Нурал Назмиев и Преслав Кулеков завоюваха световни титли, а Камен Георгиев загуби полуфинала си с 0:1 точки. Назмиев и Величков станаха за трети пореден път световни шампиони по Комбат Рестлинг, докато за Кулеков това е първа световна титла.

  Неведнъж Нурал е заявявал, че за него спортът е всичко, което доказва със своите постижения в бойния спорт. 41-годишният разградчанин, споделя, че не се възгордява от медалите и титлите – бие се за чест. За честта да вдигнеш българския трибагреник и да чуеш националния химн на хиляди километри от дома.