дом Новини Три общински центъра в област Разград ще домакинстват на информационни събития „Европа...

  Три общински центъра в област Разград ще домакинстват на информационни събития „Европа в Лудогорието“

  0
  ДЯЛ

  Три общински центъра в област Разград са домакини на поредица от публични информационни събития под надслов „Европа в Лудогорието“. Те се организират от Областна администрация-Разград във връзка с предстоящото председателство на Република България на Съвета на Европейския съюз и в рамките на Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г., съобщават от пресслужбата на областната администрация.

  „Европа в Лудогорието“ започва от Исперих. Събитието е насрочено за 24 октомври, вторник, от 17,00 ч. в читалище „Съзнание 1891“. В програмата са включени две мултимедийни презентации – „Десет години България в Европейския съюз и Българското председателство на Съвета на ЕС“ и „Лудогорието преди членството на България в Европейския съюз и сега“. На събитието ще бъдат представени и европейски проекти, реализирани в община Исперих, ще се проведе и дискусия на тема „Идеи за социално-икономическото развитие на община Исперих със средства от ЕС. Българското председателство на Съвета на ЕС – възможности и перспективи“.

  Част от събитието е и културна програма, в нея ще участват представителят на област Разград в последното издание на музикалния формат „X Factor“ Павел Матеев, както и Градския мажоретен състав към Центъра за работа с деца в Разград. Ще бъде открита и фотоизложба на тема „Европа в Лудогорието. Поглед отвисоко“, включваща 23 снимки от дрон на обекти в област Разград, изградени или ремонтирани със средства от ЕС.

  Публичното информационно събитие в Кубрат ще се проведе на 31 октомври от 17,00 ч. в залата на Общинския съвет, а в Лозница – на 6 ноември от 17,00 ч. в читалище „Пробуда 1912“. На тези събития ще бъдат представени европроектите, реализирани в съответната община, различни ще са и музикалните изпълнители – други талантливи деца от Разград. Входът за събитията е свободен.

  Като част от Националния план за изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС за 2017 г. културно-информационни събития, посветени на Европредседателството на България, ще организират и четири читалища в останалите общини в област Разград: НЧ„Просвета 1883”, с. Гецово,  НЧ„Просвета 1919 – Брестовене”, с. Брестовене, НЧ„Образование 1894”, с. Езерче и НЧ„Напредък 1896”, с. Голям извор. Датите ще бъдат обявени допълнително.