дом Новини Разградският драматичен театър празнува 70 годишен юбилей

  Разградският драматичен театър празнува 70 годишен юбилей

  0
  ДЯЛ

  Днес, разградският драматичен театър чества 70 години от своето създаване. Юбилейната годишнина, на Драматичен театър „Антон Страшимиров“, който е част от състава на Театрално-музикалния център в Разград, ще бъде отбелязана с две театрални вечери,  съобщи директорът на културната институция Тодор Мадолев.

  Празничните прояви стартират с премиерния спектакъл „Нестинари“, който ще бъде представен в залата на Общинския културен център в Разград от 19.00 часа тази вечер. В него публиката ще наблюдава една митична импресия на борбата на доброто и любовта срещу злота и омразата с участието на вещици, самодиви, змейове и горски духове.

  Представлението ще бъде предшествано от специална програма, която ще започне час по-рано. На площада пред Общинския културен център своя поздрав към юбилярите ще направят артистите от Капанския ансамбъл. Във фоайето на втория етаж от 18.30 часа ще бъде открита фотоизложба от архива на Стоян Сертев „Една незабравима епоха от театъра, преживяна в черно и бяло“.

  Утре, отново от 19.00 часа ще се състои премиерното представление на неиграна досега пиеса “Мрак” по едноименната творба на Антон Страшимиров. Това е една от ранните селско-битови пиеси на писателя, която поставя акцент върху моралните човешки ценности.  В постановката е ангажиран почти целия състав на театъра.

  За честванията на 70-годишнината на културната институция са поканени много приятели на театъра и изкуството, бивши ръководители на състава, актьори, режисьори, художници, творци и служители, отдали част от живота си на него, и които помнят и обичат театъра, допълни Мадолев.