дом Новини Регионалното управление на образованието в Разград с нов началник 

  Регионалното управление на образованието в Разград с нов началник 

  0
  ДЯЛ

  Новият началник на Регионалното управление на образованието – Разград Ангел Петков встъпи в длъжност официално днес. Той зае ръководния пост след проведен от Министерството на образованието и науката конкурс за длъжността. Новият шеф на просветното ведомство е на 55 години, има 31 години стаж в системата на образованието. Ангел Петков е роден в Разград, завършил е ВПИ“Неофит Рилски“-Благоевград, специалност „Педагогика на трудово-политехническата подготовка“, има специализации и квалификации в Института по квалификация на учителите „Д-р Петър Берон“-Варна и СУ“Св. Климент Охридски“. Магистър е и по „Счетоводство и контрол“ в Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов. Работил е 7 години като учител по трудово обучение в СОУ “Христо Ботев“ – Лозница, а от 1993 г. до края на миналата седмица бе директор на Междуучилищния център по трудово-политехническо обучение – Разград (ЦПЛР МУЦ по ТПО-Разград).

  Днес Ангел Петков беше представен на служителите на държавната институция от областния управител на Разград, който официално  връчи на новия титуляр заповедта за назначение, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

  На церемонията  в сградата на РУО Разград  присъстваха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

  Гюнай Хюсмен благодари на предшественика на Петков Атанас Дончев на поста за всеотдайността в работата му. Дончев остава на работа в РУО като експерт.

  Той постави и конкретна цел пред новия началник на просветното ведомство – на следващото външно оценяване учениците от област Разград да са едно от първите, а не от последните места. Г-н Хюсмен припомни и едно от препоръките, които направи в края на миналата учебна година по време на срещите си с представители на учебните заведения от региона – в училищата да се говори само на български език, с изключение на часовете по майчин и чужд език.

  Пред Областния управител, заместниците му и пред 20-те експерти в РУО г-н Петков изрази надежда, че заедно ще продължат да надграждат постигнатото в институцията, ще използват опита и ще го развиват и усъвършенстват. Заяви, че очаква в РУО да се работи открито, отговорно, честно, с жар и всеотдайност. Петков допълни още, че образованието в региона може да се издигне на по-високо ниво само с висок морал, висока ценностна система и положителен личен пример.