дом Новини Ремзи Реджеб отново се накичи със злато

  Ремзи Реджеб отново се накичи със злато

  97
  ДЯЛ

  За пети път Ремзи Реджеб печели шампионска титла от Световно първенство по борба за ветерани. Именитият спортист получи мощна подкрепа от привържениците си в Лудогорието.

  49-годишният Ремзи Реджеб, за разлика от други години, бе в дивизия „C“ и се състезава в категория до 62 кг. Домакин на световно първенство по борба за ветерани по класическа, свободна борба и борба за жени е Пловдив.

  Новата категория и противници, обаче не успяват да надвият разградския борец, който завършва и трите си срещи, срещу американец, японец и иранец, с туш. В последната среща, той  преборва американския си противник със 7/4.

  В интервю за ЛУДОГОРИЕ НЮЗ, Реджеб Ремзи сподели, че въпреки новите противници срещите са минали добре. Той отправи искрени благодарности към всички свои почитатели, които го подкрепят, на място, както и тези, които го наблюдават онлайн.

  Борецът от разградска област до момента е единственият български състезател, който извоюва първа Световна титла за България.

  “Утре предстоят други срещи, надявам се, да имаме още победители от България”, допълни той.

  Участието на бореца, който е родом от Исперих, се спонсорира от „Агросем“ – с. Острово с президент Айдън Велиев, който заедно с треньора на клуба Недрет Али са присъствали на проявата.

  Най-успешният състезател на България за ветерани е получил опората и на своите близки. Сред зрителите в негова подкрепа е присъствал и народният представител от разградска област Ахмед Ахмедов.