дом Новини ​Община Кубрат осигури модерно кухненско оборудванe на Домашните социални патронажи в Кубрат...

  ​Община Кубрат осигури модерно кухненско оборудванe на Домашните социални патронажи в Кубрат и село Бисерци

  0
  ДЯЛ

  С нови уреди и модерно кухненско обзавеждане вече разполагат Домашните социални патронажи в Кубрат и село Бисерци.

  Средствата за тяхното закупуване са осигурени по проект на Община Кубрат, който е приключил успешно- информираха от общинската администрация в лудогорския град.

  Неговата обща стойност е 29 100 лв., като по-голямата част от средствата 26 190 лв са финансирани от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, а останалата сума е размерът на собствено участие на общината.

  В Домашен социален патронаж – град Кубрат са закупени съдомиялна машина, аспирация, пасатор, 3 броя  работни мивки, 3 броя работни маси и 3 броя кухненски шкафове, а Домашен социален патронаж – село Бисерци се сдоби с нова аспирация, електрическа скара, зеленчукорезачка, фритюрник и пасатор.

  В момента домашните социални патронажи към ОП „Социални услуги” гр. Кубрат предоставят храна на 409 потребители от населените места на общината и реализират дейности по осигуряване на топъл обяд за 100 потребителя по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и 100 потребителя по проект „Обществена трапезария” финансирана от фонд „Социална закрила”.

  С новите продобивки ще се осигурят по-добри  условия на труд за работещите в социалните звена и ще се създадат оптимални условия за функциониране на социални услуги, свързани с предоставяне на готова храна, както и икономия на средства.