дом Новини Наемат млади висшисти за работа в различни институции в Разградско

  Наемат млади висшисти за работа в различни институции в Разградско

  0
  ДЯЛ

  Общо 53 млади висшисти ще бъдат назначени на работа в различни институции в Разградска област по програмата „Старт на кариерата“. Крайният срок, в който желаещите да започнат работа в публичната администрация, могат да депозират документите си за участие по програмата, е до 9 октомври. Заявленията се подават лично в бюрата по труда по регистрация, като всеки младеж може да кандидатства едновременно за три работни места.

  Програмата дава шанс  на лица на възраст до 29 години, които са завършили висше образование (дипломирани), без професионален опит, да натрупат стаж започвайки работа по специалността си. Местата са заявени от териториални поделения на централни ведомства, областната и общинските администрации според конкретните потребности на всеки работодател.

  В областната администрация работните места са две.  Седемте общини от областта са дали общо 21 заявки по програмата.  Общо 30 специалисти се търсят в териториални поделения на различни изпълнителни агенции и ведомства в Лудогорието.

  По програмата, млади висшисти  набират: Областната дирекция „Земеделие”, Агенцията за социално подпомагане, Дирекцията за национален строителен контрол, дирекциите „Бюро по труда”, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, Националният осигурителен институт, Националната агенция за приходите и др.