дом Новини Над 350 участници от Лудогорието очакват Областния кръг на конкурсите „БУКЕТ“ в...

  Над 350 участници от Лудогорието очакват Областния кръг на конкурсите „БУКЕТ“ в Разград

  0
  ДЯЛ

  Утре, Общинския културен център в Разград ще бъде домакин на Областния кръг на конкурсите „БУКЕТ“, в който ще се изявят над 350 участници на различни възрасти от седемте общини в Лудогорието.

  Още в самото начало ще бъдат наградени класиралите се на първите места участници в категория „Книжовен турски език“ – съобщи областния координатор на конкурса Айше Реджеб.

  Това е трето издание на проявата, която се провежда под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Мотото на конкурса е „България в Усмивките и в Културата на Етносите и на Толерантността“ (БУКЕТ) и има за цел да повиши интереса на младите хора към изкуството и към традициите на етносите в България, да съдейства за утвърждаване на мултикултурализъм и толерантност в обществото, да създава среда за изява и развитие на таланти.

  Оценители в журито по категории, с председател на комисията Севдие Чакър – актриса и организатор дейности в музикално-драматичен театър, сцена „Назъм Хикмет“, ще бъдат:
  „Инструментални изпълнения“ –  Фахри Ферзуев /музикант и педагог/
  „Вокални изпълнения“ – Детелина Тодорова /народна певица/

  „Танцово изкуство“ – Зехти Бамов /хореограф и артист/
  „Изобразително изкуство“ – Осман Исмаил /художник и педагог/.

  Победителите от този етап ще участват в националния кръг на конкурса „БУКЕТ”, който ще се проведе през месец април 2018г., в Националния дворец на културата.

  Организаторите канят всички, които желаят да се насладят на сценичните изяви и детските творби от визуалните изкуства на участниците и младите таланти в конкурсите „БУКЕТ“, да заповядат утре от 09.00 часа в Общински културен център – Разград (Новия театър).