дом Новини ​Започна приема на документи по програма „Старт на кариерата“

  ​Започна приема на документи по програма „Старт на кариерата“

  0
  ДЯЛ

  От днес младежите с висше образование, желаещи да започнат работа в държавната администрация, могат да депозират документите си за участие по програма “Старт на кариерата” – съобщават Агенцията по заетостта.
  По програмата могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години, които са завършили висше образование (дипломирани), без професионален опит по специалността си и са регистрирани в дирекциите „Бюро по труда”.

  Обявени са 2 566 работни места. 1 863 от тях са в централни институции и техните поделения в страната – Народно събрание, Министерски съвет, институцията на Омбудсмана, 18 министерства, държавни агенции, комисии, дирекции и други държавни институции.  

  Документи ще се приемат до 9 октомври в бюрата по труда в страната. Пълният списък на заявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на интернет страницата на Агенцията по заетостта, както и във всички бюра по труда.

  След подбор въз основа на утвърдени от министъра на труда и социалната политика критерии и провеждане на интервю от работодатели, регистрираните в дирекциите “Бюро по труда” безработни младежи ще бъдат назначавани на трудово правоотношение за срок от 9 месеца.

  Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др.