дом Новини С множество демонстрации пожарникарите в Разградско ще отбележат професионалния си празник

  С множество демонстрации пожарникарите в Разградско ще отбележат професионалния си празник

  0
  ДЯЛ

  С разнообразни прояви и атрактивни демонстрации ще отбележат професионалния си празник огнеборците в Разградска област. По повод 14-ти септември стартира Седмицата на пожарната безопасност, като от днес до петък по график в службите в Разград, Кубрат, Лозница и Исперих ще се проведат дни на отворените врати. Празникът ще бъде съпътстван още с демонстриране на технико-тактическите способности на новополучената пожарна техника, откриване на експозиции и приемни за гражданите, които са само част от мероприятията на РДПБЗН – Разград.

  Кулминацията е в деня на самия празник (четвъртък), когато от 11.00 часа в двора на противопожарната служба в Разград ще бъде отслужен водосвет, след което ще се проведе демонстрация на най-новата пожарна техника, с която работят огнеборците в областта.

  По случай празника ще се проведе и демонстративни занятия по гасене на импровизиран пожар в ОДЗ “Веселие“ в Лозница, в детска градина “Осми март“ в Дянково, в  детска градина “Славейче“ в Разград и в Складовото стопанство за пропан-бутан в Гарова промишлена зона в Разград.

  В рамките на Седмицата на пожарната безопасност в Исперих ще се проведе занятие с деца за запознаване с ежедневието на огнеборците, а в Лозница ще бъде организирана среща с членовете на отрядите МПО “Млад огнеборец”, учители и служители от общината, с цел популяризиране значението на ранното формиране на противопожарната култура у подрастващите.

  В продължение на седмица, в Художествената галерия в Разград и в галерията на читалището в Кубрат ще бъдат изложени картини на малки художници, участвали в конкурса „С очите си видях бедата”, а в пожарната в Исперих ще остане открита експозиция на музейни експонати и въоръжение, свързани с историята на пожарното дело.

  И тази година ще бъде спазена традицията да се поднесат венци на паметната плоча на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши сержант Стефан Петров в село Каменово.

  През деня в районните служби в Разград, Кубрат, Лозница и Исперих ще се проведат тържествени събрания, на които ще бъдат прочетени заповедите за награждаване на служители.

  Част от програмата е и насрочената за днес футболната среща между отборите на РДПБЗН и ОДМВР-Разград.