дом Новини С различни културни прояви ще бъдат отбелязани Европейските дни на наследството в...

  С различни културни прояви ще бъдат отбелязани Европейските дни на наследството в Разград

  0
  ДЯЛ
  0.9.138

  С богата културна програма ще бъдат отбелязани Европейските дни на наследството в Разград. Сезонът на културните събития ще бъде открит тази вечер от 20.00 часа в къща-музей „Димитър Ненов“ във възрожденския квартал „Варош”, с концерт на Струнен квартет при Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов, със специалното участие на танцова формация „Елика” Пловдив. 

  В рамките на Дните до края на месеца обектите на Регионалния исторически музей ще бъдат домакини на още две културни събития.  Младите театрали от Младежка формация за театър „Импулс” – Разград ще изнесат спектакъл в къща-музей „Анание Явашов“ на 18 септември (понеделник) от 18.00 часа, а на 26 септември (вторник) от 14.00 часа в Етнографския музей ще има интерактивно представяне на народни приказки пред деца. Почитателите на театралното изкуство ще имат възможност да наблядават постановката „Ти, кой си?” – по новооткрит ръкопис на Г.С.Раковски, наречен „Градеж” на 25 септември (понеделник) от 19.00 часа в залата на Разградската филхармония.

  На 30 септември Регионалният исторически музей и Художествената галерия ще отворят врати за безплатни посещения.

  Общоевропейската тема, под която преминават Дните през настоящата година, е „Наследство и природа: пейзаж от възможности“. Целта на международната инициатива е да се насочи общественото внимание към значението на културното и природното наследство, както върху и приноса им за качествен живот и социално-икономически просперитет.