дом Новини Разградчанка е в Топ 5 на най-красивите лекоатлетки на България

  Разградчанка е в Топ 5 на най-красивите лекоатлетки на България

  90
  ДЯЛ

  19-годишната разградска лекоатлетка Димана Йорданова влезе в Топ 5 в конкурса за най-красива атлетка и държи втора позиция във временното класиране сред претендентките за титлата МИС БГатлетик. Състезателката на СКЛА „Лудогорец“ – Разград се пребори с конкуренцията на 15 красиви български атлетки, номинирани от читателите на специализирания сайт , в двете изминали  фази на конкурса Мис BGathletic.com 2017.

  Димана Йорданова, която представя града ни на международни турнири и републикански първенства по лека атлетика, е трикратна вицешампионка на България, два пъти на висок и един път на троен скок. 

  Тя дълго време е играла баскетбол, до деня, в който през 2014г на площадката на нейното училище ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, треньорът и отишъл при нея и й предложил да започне с атлетиката. Димана смело приема новото предизвикателство и от септември 2014г усилено тренира лека атлетика. През февруари месец следващата година Димана участва в първото си републиканско състезание в Добрич, където разградчанката става вицешампионка на висок скок при девойки старша възраст, а тя е младша. През 2016г. отново в Добрич, тя за втори път става вицешампионка на висок скок при девойките старша възраст, тогава и тя вече е в тази възраст.

  На републиканското първенство за мъже и жени, което се проведе тази година през месец юни във Велико Търново, Димана се представя най-добре на тройния скок и печели  вицешампионската титла при жените.

  Освен републиканските първенства, които се провеждат през зимния сезон, Димана взима участие също и в много международни турнири в различни градове на България, включени в календара на БФЛА (Българска Федерация по Лека Атлетика). Димана е носителка на 2 злати и 1 сребърен медал от турнира „Плевенска панорама“, през декември 2016г, а преди това през месец май печели бронзов медал на международния турнир „Купа Руен“ в гр.Руен.

  Тази година през месец май е наградена с два сребърни медала: на международния турнир в Хисар – за троен скок и в София на турнира „Мемориал Григор Христов – Гришата“ – в дисциплината дълъг скок.

  През последните три години участва и в градски кросове „Златна есен“ и „Крос Освобождение“, на които има бронз (2015г) и злато (2016г) от ‘Златна есен“ и брозн (2015г) сребро (2016г) и злато(2017г.).

  С треньорът й Красен Цонев вече са решили, че главната и дисциплина ще е тройният скок.

  В надпреварата за най-красива лекоатлетка, следва да бъдат избрани само три от петте номинирани до момента състезателки, които ще се съревновават за призовите места в борбата за короната. Всеки ден, в срок до 30 септември, разградчани могат да дадат своя вот в подкрепа на нашата съгражданка: http://miss.bgathletic.com

  „Нека да докажем, че и ние спортистите от малкия град можем да постигаме целите си! А целта е Мис Бгатлетик 2017!“, заяви 19-годишната разградска лекоатлетка.