дом Новини От къде прииждат псетата в Исперих

  От къде прииждат псетата в Исперих

  0
  ДЯЛ

  Значителното увеличаване на броя на бездомните кучета по улиците на Исперих, поражда недоволство у жителите на лудогорския град. Превърнал се в непреодолим проблем за общината, ситуацията предизвиква предприемането на престъпни действия срещу уличните помияри, а от друга страна поражда неодобрението на техните защитници, относно жестокото отношение към тях.

  Според властите в местната община това се дължи на безотговорни стопани, които в даден момент решават, че не могат повече да се грижат за домашния си любимец и го оставят на улицата. Видимо популацията на кучетата е нараснала, но е озадачаващо как толкова много собственици дръзват да захвърлят любимците си.

  Възможно ли е псетата да прииждат от другаде, тъй като съществува недоказана практика за „размяна“ на не стопанисвани четириноги животни, които се пренасят с камиони от една община в друга. Дали това е причината, поради която отговорните институции не предприемат действия за разрешаването на наболелия за исперихчани проблем.

  Припомняме, че преди половин година в град Исперих масово бяха умъртвени 30 кучета, а разследването, което бе предприето по случая от Районната прокуратура в града бе прекратено без да бъде установена причината за смъртта им.