дом Новини Нова детска площадка дари евродепутатът Илхан Кючюк

  Нова детска площадка дари евродепутатът Илхан Кючюк

  0
  ДЯЛ

  Нов занимателен кът се откри в шуменското село Тъкач, приспадащо към разположената в североизточната част на Лудогорието Община Каолиново.

  Детските съоръжения са дарени от евродепутата и председател на младежката организация на ДПС Илхан Кючюк. Малчуганите вече могат да им се радват, като  играят на модерно и безопасно място.

  На официалното събитие по откриването присъства още народният представител д-р Нигяр Джафер, както и кметът на Каолиново Нида Ахмедов, които прерязаха заедно лентата на новата детска площадка в село Тъкач.

  По време на откриването Илхан Кючюк заяви, че „Всяко едно дете, независимо дали живее в големия град или в китно и красиво българско селце, трябва да има равни възможности за изживяване на детството си. Именно заради това откриваме тези модерни съоръжения и в малките населени места, чиито деца са лишени от елементарни условия.”

  Преди това евродепутатът откри нов информационен офис в Хитрино, където жителите на общината ще могат да се информират за работата на институциите на Европейския съюз. Сътрудникът на евродепутата ще бъде на разположение да информира за възможностите произтичащи от различните програми и проекти, финансирани от Европейския съюз.

  „Отдавам огромно значение на новия информационния офис в Хитрино. За мен е особено важно да функционира като място, което повишава информираността на местно ниво за политиките и програмите на ЕС. Разчитам изключително много на обратната връзка на гражданите – на техните мнения, идеи и препоръки. Ще се радвам, ако мога да им съдействам – членството ни в ЕС предоставя редица възможности, от които е добре да се възползваме“, каза Илхан Кючюк.