дом Новини Читалище Делиорман стартира литературна дарителска кампания „Подари книга-дари знание“

  Читалище Делиорман стартира литературна дарителска кампания „Подари книга-дари знание“

  0
  ДЯЛ

  В началото на предстоящата седмица стартира дарителска кампания под надслов „Подари книга-дари знание“. Инициатор на литературното начинание за набиране на книги и учебници е Народно Читалище „Делиорман 2014г“ – Разград. Всеки доброжелател може да занесе четиво по преценка, с което да допринесе за благополучното развитие на добродетелната кауза. 

  Идеята на кампанията е да се разшири и обогати читалищната  библиотека с разнообразни книги, поради, което могат да бъдат дарени неограничен брой литературни произведения. 

  Всяка книга има влияние върху нас тогава, когато се чете и споделя, а дори и само една може да направи много: Да дари с вяра…, да събуди добро…, да облече с надежда… 

  А днес се нуждаем повече от всякога от тях.

  Скъпи съграждани разровете кашоните със стари книги и ги върнете към живот, дарявайки ги за благородна кауза на най-младата културно-просветна институция в Разград!

  Светът е една книга, която е носител на знание, на човешкото в човека, на мъдростта на старите хора и любовта към живота на младите, ето тази книга проявявайки гражданската си съпричастност и български дух, именно Вие може да споделите с нас!

  Нека с Ваша подкрепа да напълним празните рафтове на  читалищната библиотека на НЧ”Делиорман 2014г”  в услуга на всички културни дейци, читатели и най-вече на децата и младите хора в Разград и региона. 

  Всички желаещи да се включат в кампанията, могат да донесат:

  -нови или стари книги /в добро състояние/;

  -книги в различни жанрове и на различна тематика;

  -книги за различни възрасти;

  -книги, които самите вие бихте искали да четете в нашата библиотека..

  Предварително благодарим на всички щедри сърца, които ще вземат участие в тази кампания за обогатяване на интелектуалния кът на НЧ”Делиорман 2014г” и с нея ще разпръснат семената на познанието, които целят да променят света към по-добро!“

  СНЦ Народно читалище “Делиорман 2014г” 

  бул.”България” №21 П, ет.1, помещение №5 – Битов комбинат/Свежест/

  7200, град Разград 

  тел: +359 898 747 521

  е-поща: deliorman2014@abv.bg 

  WEB: www.deliorman.free.bg

  Facebook: https://www.facebook.com/NARODNOCHITALISTEDELIORMAN2014/?fref=ts