дом Новини Разградчани готвят протест срещу обгазяването на града

Разградчани готвят протест срещу обгазяването на града

0
SHARE
0.9.138

Разградчани се гласят да излязат на протест заради неразрешения от години проблем свързан с обгазяването на града. Въпросът за неустановените източници, които отделят неприятните миризми е на дневен ред от доста време, поради непрестанните оплаквания от месните за непоносимостта им и в допълнение притесненията, които пораждат у жителите на града заради неизвестния им произход.

Протестът, организиран през социалните мрежи чрез фейсбук групата „Кауза Разград“ е под надслов „Искаме да дишаме чист въздух, стига отрови, стига терор…” се очаква да се проведе в началото на идната седмица.

Предприемането на протестни действия бе предизвикано от продължаващото бездействие от страна на държавните и общинските институции за решаване на наболелия проблем свързан със зловонните нетърпими миризми обгазяващи целия областен град.

Предвижда се събитието да се състои в понеделник (21 август) на площад „Независимост“ , пред сградата на Общински културен център във времевия период от 18.00 до 19.00 часа. Очертава се да бъде изготвена и подкрепителна подписка с искане за адекватна намеса на държавната и общинската власт за преустановяване на обгазяването.

Междувременно, по инициатива на част от общинските съветници, на 23 август (сряда) се свиква извънредно заседание на Общински съвет – Разград във връзка с обществено значимата тема.