дом Новини Полицията конфискува близо 100 кг. наркотици от автовоз в Цар Калоян

    Полицията конфискува близо 100 кг. наркотици от автовоз в Цар Калоян

    1
    ДЯЛ

    Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство срещу две лица за трафик на високорискови наркотични вещества в особено големи размери. Срещу 47-годишен мъж и 24-годишна жена са повдигнати обвинения за престъпление извършено в съучастие.

    Двамата са задържани с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Разград за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Разградския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. – съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

    При извършени оперативно издирвателни мероприятия на 16 август в гр. Цар Калоян е спрян за проверка автовоз марка „Рено мастър“ с прикачена платформа и натоварени на нея леки автомобили „Роувър“ и „Фолксваген джета“, без поставени рег. Табели. Автовозът е управляван от 47-годишният мъж с инициали И. И. от село Дряновец. При извършено претърсване на лекия автомобил «Фолксваген джета», в специално направен тайник в задната седалка са намерени и иззети осем пакета с общо тегло 8,132кг. суха зелена растителна маса, която при тестване с нарко полеви тест реагира като марихуана и 47 пакета с таблетки с общо тегло 78 кг., които при тестване с полеви нарко тест реагират като амфетамин.  От прокуратурата уточняват, че наркотичните вещества са придобити в страна от Европейския съюз. Извършено е и претърсване на апартамента обитаван от 24-годишната жена с инициали Л. Я. в гр.Разград, от който са иззети шест мобилни телефона и три компютърни конфигурации- съобщават от ОД на МВР-Разград.

    Разследването по случая продължава с процесуално-следствени действия.