дом Новини Предстои ремонт и на най-проблемната част от пътя в пределите на Община...

  Предстои ремонт и на най-проблемната част от пътя в пределите на Община Кубрат

  0
  ДЯЛ

  Дългоочакваната реконструкция на най-компрометираната част от пътя в границите на Област Разград и Община Кубрат, също ще бъде извършена. Това се подразбра от последвалите действия, които бяха предприети, след като към края на миналия месец стартира рехабилитацията на ,,Път II-49 Кубрат‒Тутракан от км 89+100 до км 98+875.82, с обща дължина 9,776 км, в пределите на област Силистра. Тепърва е започнато изпълнението на дейности по премахване на надвисналите клони и отстраняване на увредения слой от пътна настилка по отсечката. Освен полагане на нов асфалт, там се очаква да бъде извършено и разширение на пътната лента в определени участъци.

  Съществува действителна нужда от спешен ремонт, тъй като пътят е опасен за движение поради изключително тежкото състояние на пътната настилка, което е предпоставка за възникване на пътнотранспортни произшествия и налага използването на алтернативни маршрути за придвижване. Дължината на най-проблемния участък е около 2 километра.
  Припомняме, че през месец март тази година, по идея на кмета на Община Кубрат Алкин Неби бе инициирана подписка срещу лошото състояние на пътищата в региона, в която се включиха над 4 000 души. А в началото на месец април бяха извършени само частични кърпежи на асфалтовата настилка в участъка Русе-Разград.