дом Новини Областна администрация-Разград предостави безвъзмездно на ОДМВР-Разград материали и консумативи

  Областна администрация-Разград предостави безвъзмездно на ОДМВР-Разград материали и консумативи

  0
  ДЯЛ

  Областна администрация-Разград предостави безвъзмездно на ОДМВР-Разград материали и консумативи на стойност 980 лева – съобщиха от пресцентъра на областната управа. Копирна хартия, тонери и други консумативи, необходими за работата на служителите на реда, са описани в приемо-предавателния протокол, подписан днес между Областния управител Гюнай Хюсмен и директора на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев.

  Възможността за извършване на подобен жест е регламентирана в Закона за държавната собственост, според който Областна администрация може да предоставя безвъзмездно на юридически лица на държавна бюджетна издръжка вещи (материали и консумативи), собственост на Областна администрация. Материалите и консумативите са закупени със средства от икономии в Областна администрация.

  „Благодаря за този жест, убеден съм, че той ще се отрази позитивно в дейността на дирекцията, тъй като по този начин се освобождава ресурс за други дейности като благоустрояване на полицейски приемни, оборудване на полицейски кабинети, ремонтна дейност – все неща, за които никога не достигат средства, а са важни, тъй като са свързани с подобряване административното обслужване на гражданите“ – заяви старши комисар Йовчев.

  Областният управител Гюнай Хюсмен коментира, че това е жест на съдействие от една държавна институция към друга с цел подпомагане на административната й дейност и е пример за добри междуведомствени отношения. Г-н Хюсмен отправи призив и други държавни институции и фирми от региона при желание от тяхна страна да предоставят материали и консумативи чрез Областна администрация, която съгласно Закона за държавната собственост да ги предостави безвъзмездно на ОДМВР-Разград.