дом Новини Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен заедно с кмета на Разград...

  Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен заедно с кмета на Разград д-р Валентин Василев откриха строителна площадка по Националната програма за енергийна ефективност

  0
  ДЯЛ

  Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен заедно с кмета на Разград д-р Валентин Василев откриха строителна площадка по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в най-големия блок в областта, в който ще се извършва саниране. На събитието присъстваха и заместник областният управител Нурие Црънгалова и заместник-кмет Галина Георгиева, съобщиха от областна администрация – Разград

  В деветте входа на блок 12 в жк „Орел“ има 210 апартамента, те са сред първите в община Разград, регистрирали сдружение на собствениците. Общата площ на жилищата, в които ще се извършат мерки за енергийна ефективност, е 17 000 кв.м.

  „Изказвам ви благодарност от името на премиера Бойко Борисов и на правителството за това, което сте направили“ – обърна се към събралите се на площадката пред блока хора Областният управител Гюнай Хюсмен. „Чест ви прави, че сте показали такова единство, по този начин давате знак на цялата страна как се работи“ – каза още г-н Хюсмен. „С това, което правителството прави с тази програма, България върви към добро“ – завърши Областният управител.

  Мерките по енергийната ефективност ще се извършат от фирма „Пътстрой Урбанекс“-Варна, която има опит в тази дейност, санирала е в Силистра, Каспичан, Средец – съобщи представителят на изпълнителите Добромир Петров. Първият оглед на апартаментите за вземане на размери за дограмите ще се направи във вторник и събота следващата седмица. Срокът за приключване на дейностите по договор е 173 дни.

  Протоколът за откриване на строителната площадка бе подписан от Областния управител Гюнай Хюсмен, кмета д-р Валентин Василев и Добромир Петров.

  По стара българска традиция д-р Василев лисна менче с вода пред блока, за да върви по вода на работниците, които ще извършват санирането.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA