дом Новини Народният представител Десислава Атанасова и Областният управител посетиха Община Лозница

  Народният представител Десислава Атанасова и Областният управител посетиха Община Лозница

  0
  ДЯЛ

  Народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова днес бе на посещение в Лозница, по повод провеждане на работна среща с новия председател на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов в Държавно предприятие „Опитна станция по земеделие“-Лозница, заедно с Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова  – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

  На срещата, заедно с ръководителя на Опитната станция Румен Евтимов обсъдиха състоянието и бъдещето на опитните станции в страната, както и законодателни инициативи, свързани с дейността им. „Липсват кадри за Опитните станции в страната – агрономи и зооинженери – но тези структури за важни за развитието на сектора и на науката, затова ще работим за съхраняването им“ – каза проф. Николов. В Опитната станция в Лозница работят 8 човека, като в нея се обработват 3670 дка.

  След края на работната среща в Лозница народният представител Десислава Атанасова, Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова инспектираха как протича работата по реконструкцията на пътя Търговище – Разград. Ремонтът 21км. на участък от шосето между двата областни града се извършва по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е на стойност над 15 милиона лева.

  Тримата посетиха и ОУ“Кирил и Методий“ – село Трапище, което след решение на Общински съвет-Лозница бе пред закриване, но със своя заповед Министърът на образованието Красимир Вълчев отказа да го закрие. Директорът на учебното заведение Нели Василева изрази удовлетворение от факта, че училището ще продължи да съществува, каквото бе и желанието на местните хора.