дом Новини ​Завет отбелязва своя празник на 28 и 29 юли

  ​Завет отбелязва своя празник на 28 и 29 юли

  0
  ДЯЛ

  С богата програма от разнородни музикални и спортни прояви Завет ще посрещне жителите и гостите на събора. Традиционният местен празник на града ще се проведе на 28 и 29 юли. 
  Празничната програмата започва още в петък от 09.00 часа, когато любителите на спорта ще могат да се насладят на състезания по колоездене в градския стадион. По същото време е обявено и началото на футболния турнир за мъже, който ще се проведе в спортната зала в град Завет. Спортните мероприятия продължават и в късния следобед, когато ще започнат волейболните съревнования за жени и мъже.

  В събота от 10.30 часа, местните посетители и гостите на сбора ще могат да присъстват на една от най-зрелищните прояви за празника – традиционните конни надбягвания, които ще се проведат в местността „Гемиите“, по пътя за Исперих. Записванията за участие в кушиите, които са етап от националния шампионат по конен спорт продължават до 25.07.2017г. (вторник). За победителите в тазгодишната надпревара предвидения общ награден фонд е в размер на 10 700 лв. Следобед следват финалите на спортните срещи по футбол и по волейбол от петък.

  Официалното откриването на празника ще се състои от 20.15 часа на градския стадион, след което ще последва развлекателна програма с участието на самодейни състави към Народно читалище „Саморазвитие 1902 г.“ гр.Завет . Програмата ще продължи с приветствие от кмета на Община Завет Ахтер Велиев и „Отбелязване на 40+ години „Раломекс“ АД“, както и с концерти с участието на различни изпълнители, а за финал на сцената ще се появи Гери-Никол.