дом Новини Началникът на отделението по хемодиализа д-р Евгени Стаменов от днес официално е освободен...

  Началникът на отделението по хемодиализа д-р Евгени Стаменов от днес официално е освободен от длъжност

  0
  ДЯЛ

  Свързахме се с началника на отделението по хемодиализа  към МБАЛ “ Св. Иван Рилски – Разград“ д-р Евгени Стаменов, който от днес е официално освободен от длъжност.

  В допълнение на вчерашното си изявление той коментира, че по време на управлението на д-р Жеков като директор на лечебното заведение, не е имало драстични действия за подобряване състоянието на болницата – „Да се работи с технологично остаряла медицинска апаратура и недостатъчна на брой е непосилно и  води до неудобства за медицинския персонал и пациентите.“

  Д-р Стаменов сподели , че д-р Керчев е осигурил доставката на апаратура в цялата клинична лаборатория, поради нужда от подмяна на използваното оборудване.

  По наша информация, същите не са подходящи за ползване поради това, че не могат да покрият обема от работа, както и изискванията на многопрофилна болница.

  Вече бившият началник добави още: „По нищо не си личеше, че болницата фалира и кърви. Предвиждаха се увеличения на заплатите и осигуряване на допълнителните средства за възнаграждение на персонала. Не сме усетили никакъв дефицит, доставките винаги са били редовни.

  Имахме два случая на некачествени реактиви , които по Закона за обществените поръчки, бяхме длъжни да закупим най-евтиното отговарящо на потребностите ни. Този случай беше разрешен и още на следващия ден имахме нужните реактиви и консумативи.“

  Доколкото научихме, д-р Керчев е накарал всички служители в урологично отделение до края на месеца, да си пуснат отпуски, но какво ще последва след това не е ясно.

  Молби за напускане са си подали още главната медицинска сестра на болницата – Белгинар Емин и главния счетоводител – Йорданка Велеславова Тачева-Спасова.

  А позицията на началник Отделение по пневмология и фтизиатрия – д-р Полина Гоцева ще поеме бившия началник на отделението – д-р Иван Киселов, който бе освободен от длъжност от болничното ръководство начело с д-р Керчев.

  Липсваха ясно изразени мотиви от д-р Стаменов относно повода му за напускане, различни от тези изложени в писменното му изявление, обосновавайки се с думите  „ Ако трябва да изложа всички аргументи „повдигайки завесите“ ще трябва да напиша цял роман в стил „Стивън Кинг“ .