дом Новини Разград отбеляза 180 годишнината от рождението на Апостола

  Разград отбеляза 180 годишнината от рождението на Апостола

  1
  ДЯЛ

  Тържеството, организирано от ОУ “Васил Левски“-Разград и Детски научен център „Музейко“ по случай отбелязването на 180 годишнината от рождението на Апостола на свободата, се проведе в двора на едноименното учебно заведение.

  Директорът на ОУ “Васил Левски“ Диана Първанова почете деня с тържествено слово, а деца от клуб „Млади възрожденци“ към училището представиха музикално-поетична композиция. Импровизирано в програмата се включи и директорът на българското училище във Вашингтон Бойка Попова, която представи монолог на Георги Калоянчев от „Кукер Кабаре“ на Любомир Пеевски.

  Цветя на признателност пред делото на Апостола бяха поставени пред паметника на великия българин от всички деца присъстващи в училищния двор, както и от малчуганите от четвърта група в ДГ “Приказка“. След тях бяха поднесени венци и от гостите на събитието: кметът на Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, Областният управител Гюнай Хюсмен и заместник областният управител Нурие Црънгалова, заедно към паметника с букети тръгнаха заместник-кметът Ердинч Хасанов и заместник областният управител Евгени Драганов.

  Отбелязването на годишнината продължи с интерактивни игри за децата в двора на училището.