дом Новини Деца от МКБППМН-Кубрат с покана от Директора на ОДМВР-Разград

  Деца от МКБППМН-Кубрат с покана от Директора на ОДМВР-Разград

  0
  ДЯЛ

  Малчугани от Кубрат свързани с дейността на местната комисия, взеха участие в първото издание на „Детска академия по безопасност”, по покана на директора на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев. Инициативата, която се състоя на 14 юли 2017 г. в градския парк в Разград, се реализира за 17-та поредна година и цели по време провеждането и участниците да трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия,  да се запознаят с действащото законодателство, да придобият чувство за отговорност и работа в екип, и не на последно място да осмислят свободното си време през ваканцията. В обособени секции на Пътна полиция, Пожарна безопасност и БЧК се осъществяваха различните дейности, заложни за изпълнение в академията.

  В първото издание на „Еколято 2017“  участваха деца от различни възрастови групи от местните училища в Разград. Основен организатор на инициативата е ОДМВР-Разград, в партньорство с Български червен кръст и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество, които бяха с група от изявени деца, носители на награди от различни конкурси. На тях децата от Клуб „Емпатия” подариха два плаката, изработени в дните за образователно творчество – „Щастливо и безопасно лято” и „Да посрещнем различията с разбиране и толерантност”.

  За всички участници в академията бе организирана викторина, с осигурени от огранизаторите порадъци за правилните отговори– тефтерчета с ценни съвети и химикали. Надие Карагьозова – секретар на МК – Кубрат и ръководител на Клуб „Емпатия” също взе участие задавайки два въпроса. Позналите верните отговори деца бяха наградени от нея с ранички.  Всички участници си тръгнаха с незабравими спомени, нови приятели, приятни емоции и снимки. Екскурзията на кубратските деца завърши с разходка до историческата местност „Абритус”.