дом Новини Потенциална опасност от подстрекателство сплаши ДОСТАДЖИИТЕ, които принудително изместиха мероприятието си в...

  Потенциална опасност от подстрекателство сплаши ДОСТАДЖИИТЕ, които принудително изместиха мероприятието си в Разград

  4
  ДЯЛ

  Събитието посветено на годишнината от неуспешния опит за преврат в Турция бе предвидено да се проведе вчера от 11.00 часа в сградата на шуменския драматичен театър „Васил Друмев“. Изплашени от поява на индикации за провокации, организаторите на възпоменанието принудително преместиха честването в залата на хотел „Cartoon“ – Разград. Под влияние на протестната реакция от страна на други политически партии (патриотите) за предотвратяване на провокативната проява, чрез подготвена декларация и наложен натиск към местната и държавна власт.
  Впоследствие докато в залата на хотела в Разград течеше възпоменанието организирано от Генералния консул на Анкара в Бургас (Ниязи Акйол), няколко представители на патриотичните партии от Разград се събраха пред хотела, но до провокации и сблъсъци така и не се стигна. Въпреки това те обявиха, че ще изразят позицията си на недоволство по-късно с политическа декларация.

  За коментар потърсихме местни парламентаристи, които изразиха общи становища по предстоящото мероприятие.
  Лично мнение под въпрос е събитие с „партиен сценарий“ и превърнал се е в национален празник.
  Смущаващо е, че една единствена партия присъства на „годишнината“ и че български политици, които не участват в наши национални празници, припознават чужди, такива като Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и др.
  На мероприятието присъстваше и Областния управител на Разград – Гюнай Хюсмен, който не пропуска събития в региона.
  Въпросите, на които не намираме отговор са: Одобрява ли държавата действията на тази „Българска партия“, както и нейни представители да присъстват на подобно мероприятие.
  Дава ли почва за развитие на дейността им и до каква степен преценява последствията от всичко това!