дом Новини ​За първи път Капанския събор ще се проведе в местността „Пчелина“

  ​За първи път Капанския събор ще се проведе в местността „Пчелина“

  0
  ДЯЛ

  Утре ще се състои седмото по ред издание на Капанския събор в местността „Пчелина“, мястото на провеждане е променено поради нарастващия с всяка изминала година интерес към събитието. Амбициите на местната управа за предстоящите години е съборът да разшири обхвата си и да се превърне в регионален, също така да увеличи продължителността си от 2 – 3 дни и в него да вземат участие състави и от други етнографски групи.
  Събитието ще започне с тържествен водосвет тази събота (15.07.17г.) от 10.30 часа. Това съобщи експертът в Община Разград Даниела Петрова на вчерашната пресконференция.

  Гостите на събора ще имат възможността да се насладят на богата фолклорна програма с изпълненията на местни самодейни състави, да се включат в забавни спортни игри, с много подаръци и изненади да бъдат посрещнати и най-малките посетители. Предвиждат се и кулинарни изяви, както и представяне на капански тъкани, бродерии и предмети на бита.

  Община Разград осигурява и безплатен транспорт за жителите на Разград, който ще тръгва от автогарата в 9.30, 12:00, 17 и 20 часа, а връщането ще се осъществи от обръщалото в местността към града – в 10.30,13:00, 18 и 21 часа.

  При лошо време Капанският събор ще се проведе в Общинския културен център от 11.00 часа. Концертът с гост-изпълнителите ще започне от 18.00 ч.