дом Новини ВНИМАНИЕ!!! Негодяи подмамват хората с „примамливи“ оферти за саниране

  ВНИМАНИЕ!!! Негодяи подмамват хората с „примамливи“ оферти за саниране

  0
  ДЯЛ

  Негодяи обхождат селата представяйки се за майстори и подвеждат живущите с „примамливи“ оферти за саниране на къщите им. Мъжете предлагат своя труд срещу скромно възнаграждение, след което ги принуждават да заплатят много повече от уговорената сума и оставят ремонтите недовършени.

  80-годишната потърпевша от измамата, споделя за появата на трима мъже с автомобил със софийска регистрация пред къщата й в пловдивското село Калековец. „Майсторите” предлагат на нея и съпруга й да санират жилището им срещу сумата от по 130 лева на човек, като материалите биват за сметка на собствениците на къщата. В резултат на договорката им се оказва, че пристигат осем души, а ремонтът ще възлезе на многократно по-висока стойност от първоначалната уговорка. В последствие същите вземат всички спестявания на възрастното семейство и ги принуждават да поискат финансови средства на заем и от съседи. Освен това, мъжете подтикнали пенсионерите да се подпишат на празни листове за договор, в който нямало нито имена, нито адреси, нито телефони.

  Измамата е извършена на около 100 метра от сградата на кметството, където е полицейският инспектор, който почивал в петък и хората могат да се оплачат чак в понеделник. Кметът на населеното място твърди, че това не са единствените измамници, които обикалят селото предлагайки услуги като смяна на улуци, смяна на керемиди, зидане на строителни обекти и прочие, обяснява кметът на с.Калековец Колю Миланов.