дом Новини 32-годишна от Исперих се призна за виновна в ползването на чужда дебитна...

32-годишна от Исперих се призна за виновна в ползването на чужда дебитна карта без съгласието на титуляра

0
SHARE

Днес Разградският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура Разград и обвиняемата Надежда С., с което се призна за виновна по обвинение, че е използвала платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра.
В периода от 27.09.2019 г. до 07.10.2019 г. в Исперих, в условията на продължавано престъпление, от различни устройства от картата на потърпевшия, 32-годишната жена е изтеглила суми на обща стойност 3050 лева – престъпление по чл. 249, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК.


Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. Подсъдимата е неосъждана и вече е възстановила на пострадалия изтеглената сума.
За извършеното престъпление Надежда С. прие да й бъде наложено условно наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 месеца, което на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години. Възпитателната работа по отношение на подсъдимата се възлага на Началника на РУ на МВР – Исперих.


Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.
Съдебният състав отмени и взетата по отношение на подсъдимата мярка за неотклонение „подписка”.
Определението на РОС е окончателно и не подлежи на обжалване.