дом Новини Хандбален турнир за „Купата на кмета“ в Кубрат

Хандбален турнир за „Купата на кмета“ в Кубрат

0
SHARE

Хандбален турнир за „Купата на кмета“ се проведе през изминалия уикенд в Кубрат. Спортното съревнование се провежда традиционно под патронажа на кмета на Община Кубрат Алкин Неби, който лично откри надпреварата за шампионската купа.

Шест отбора от цялата страна взеха участие в тазгодишното- второ издание на турнира: ХК „Кубрат” гр. Кубрат, ХК „Мартен” гр. Русе, ХК „Спартак” гр. Плевен, ХК „Левски” гр. Левски, ХК „Раховец” гр. Горна Оряховица и ХК „Локомотив” гр. Варна.

Първоначално отборите бяха разпределени на две групи. Първенците в тях, с по две победи станаха съставите на „Спартак“ и „Левски“. В двубоят между тях бе излъчен носителя на трофея в турнира.

„Купата на кмета“ грабна отборът на „Спартак“, който се наложи с 30:18. На трето място се класира съставът на „Мартен“, който победи „Раховец“ с 19:15.

Отборът на „Кубрат“, сформиран от хандбалисти, които са година по-малки от останалите, получи загуба в предварителната група от „Левски“ с 12:24 и от „Раховец“ с 16:21.

В срещата за 5-6 място кубратчани се наложиха над „Локомотив“ с 20:16 и станаха пети в турнира. Треньор на отбора на „Кубрат“ е преподавателят в СУ „Христо Ботев“ Борислав Борисов.

Градотачалникът награди отборите и най-добрите състезатели, като пожела на всички още много спортни успехи и благодари за участието им. Неби, също така съобщи, че турнирът вече е включен в Републиканския календар по хандбал.

На състезанието бе отличена и единадесет годишната Есра Хасан от Кубрат, която бе единственото момиче в турнира.